24.11.20
Pressemeddelelse

BC Hospitality Group indgår aftale med Nordic Harvest

Foto af Bella Sky hotellet på Amager, København.
Foto:
BC Hospitality Group
Fra januar 2021 sætter BC Hospitality Groups køkkener og kantiner en ekstra streg under bæredygtighed, smag og kvalitet, når salater og krydderurter leveres fra Nordic Harvest vertikale farm i Taastrup.

Nordic Harvest, der i øjeblikket opfører en af Europas største vertikale farme ved grønttorvet i Taastrup, bliver fra første høst i januar ene-leverandør til BC Hospitality Group på salater og krydderurter. I 2019 serverede BC Hospitality Group 1.607.293 måltider for deres gæster.

”Nordic Harvest gode, nytænkende og ambitiøse projekt er som skabt til BC Hospitality Group og vores måde at arbejde på. Bæredygtighed uden at gå på kompromis med den højeste kvalitet er to afgørende faktorer i vores forretningsmodel og ligger til grund for alt hvad vi foretager os. Nordic Harvest er kreative og langsigtede i deres tilgang til projektet og er med til at vise vejen for fremtidens bæredygtige produktionsmetoder. Vi er meget spændt på samarbejdet med Nordic Harvest og glæder os over at være med til at starte dette fantastiske projekt op. Vi glæder os til at komme i gang,” siger Allan L. Agerholm, Chief Hospitality Officer / CEO

Vi er meget spændt på samarbejdet med Nordic Harvest og glæder os over at være med til at starte dette fantastiske projekt op. Vi glæder os til at komme i gang,

BC Hospitality Group er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality. Koncernen havde knapt en million gæster i 2019. Netop Indkøb og fremstilling af mad og drikke er et af virksomhedens omdrejningspunkter med et stærkt fokus på bæredygtighed, lokalt fremstillede produkter samt smag, kvalitet og sundhed.

“Vi er stolte af, at kunne levere til BC Hospitality Group som deler vores visioner om bæredygtighed, kvalitet og bedre smag i fødevareproduktionen. Det er helt afgørende for os, at vi er med til at danne den slags bæredygtige kæder fra frø og spire til forbrugerne. Vi glæder os til at levere og lade BC Hospitality Group mange gæster smage forskellen,” siger Anders Riemann, CEO i Nordic Harvest.

Nordic Harvest kommer til at levere fødevarer med exceptionel smag, som produceres lokalt året rundt. Ved at benytte den seneste teknologi indenfor vertikal farming kan Nordic Harvest levere salater og krydderurter med højeste fødevaresikkerhed uden behov for at vaske afgrøderne før konsum, længere holdbarhed og dermed mindre madspild samt Ingen brug af pesticider, herbicider, fungicider, kemikalier eller lignende.

Når farmen i Taastrup er fuldt udbygget, vil der blive produceret grønt og krydderurter på 7000 kvm i 14 etager og med et årligt høstudbytte på 1.000 tons.

Sådan fungerer Vertical Farming

Vertical Farming - Nordic Harvests dyrkningsmetode - fungerer ved, at planterne vokser indendørs i vand i stedet for jord. Fordelen er, at man ned til mindste detalje kan kontrollere næringsstoffer, fotosyntese, temperatur, luftfugtighed, luftcirkulation mm. Disse dyrkningsforhold giver en række fordele som:

  • Højkvalitetsfødevarer med exceptionel smag, som produceres lokalt året rundt
  • Højere fødevaresikkerhed uden behov for at vaske afgrøderne før konsum
  • Længere holdbarhed og dermed mindre madspild hos forbrugeren og supermarkederne
  • Ingen brug af pesticider, herbicider, fungicider, kemikalier eller lignende
  • Ingen udsivning af kvælstof og nitrat
  • Reduktion af vandforbrug med 90-95% i forhold til agerjord
  • Reduktion af gødningsforbrug med 60-65% i forhold til agerjord
  • Reduktion i forurenende transport af fødevarer fra udlandet
  • Ingen spildevand

Om Nordic Harvest

Nordic Harvest er en bæredygtig fødevareproducent. Virksomheden benytter vertikal farming teknologi som optimeres til størst muligt udbytte på mindst muligt plads med så lidt miljø påvirkning som muligt. Nordic Harvest leverer lokalt producerede produkter, der har mere smag og bedre holdbarhed end traditionelt dyrkede. Og der bruges aldrig gensplejsning, sprøjtemidler eller andre giftige kemikalier i produktionen. Se mere på nordicharvest.com

Om BC Hospitality Group

BC Hospitality Group er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality, og den samlede koncern råder over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og ca. 200.000 m2 konference- og møde- og eventfaciliteter, med plads til over 30.000 personer, og består af: Bella Center Copenhagen, Comwell Conference Center Copenhagen, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms og International House. Læs mere på bchg.dk

Artiklen kan læses her

Læs mere lige her