For hver en bid bliver det bedre

Med Every Bite Better vil vi starte en bevægelse, hvor du som forbruger kan bidrage til en reelt bæredygtig produktion af fødevarer. Every Bite Better er fødevarer, hvor bæredygtighed er tænkt ind fra frø til butik. Sammen kan vi gøre verden til et grønnere sted, bid for bid.
To børn løber om sommeren over en mark

Fødevareproduktion er vores største klimaudfordring

Fødevareproduktion er en af de største årsager til den klimakrise, vi står i. Regnskov fældes for at gøre plads til marker og kvæg. Udledning af kvælstoffer giver iltsvind. Dyr og plantearter uddør og er væk for bestandigt, fordi deres levesteder inddrages til landbrug.

Samtidig stiger verdens befolkning og i 2050 skal vi brødføde 10 milliarder mennesker. Det siger sig selv, at det er uholdbart at fortsætte med de hidtidige dyrkningsmetoder.

Men vi skal jo spise og helst med god samvittighed

Desværre er de bæredygtige valg, når det gælder fødevarer ofte svære og fyldt med kompromisser:

  • Er det bæredygtigt at spise økologiske æbler, når de flyves ind fra New Zealand?
  • Ved du, om regnskov er blevet ryddet for at producere sojabønnerne, som grisen på din gaffel er blevet fodret med?
  • Har du styr på, om dyrkningen af dine grøntsager er årsag til udsivning af kvælstof og nitrat i åer og vandløb?

Vi tror ikke på, at vi får en bæredygtig fødevareproduktion, hvis du som forbruger hele tiden tages som gidsel i sådanne svære og uoverskuelige valg.

Derfor har vi tænkt helt ud af boksen og langt fra konventionelle landbrugsmetoder, for at gøre det bæredygtige valg åbenlyst, nemt og uden kompromisser.

Luft foto af en traktor, der kører over en mark og danner et mønster

Danmarks samlede salatforbrug på 20 fodboldbaner

Takket være ny teknologi og viden dyrker vi salat og krydderurter på ren vindenergi og med et minimalt forbrug af vand. Vi er ikke årsag til udsivning af kvælstof. Og vi bruger hverken kunstgødning eller giftige sprøjtemidler.

Vi dyrker lokalt og med en konsistent, høj kvalitet og smag. Og fordi vi gør det året rundt og i højden, kræver det kun et areal svarende til en fodboldbane at producere 1.000 tons om året.

Til sammenligning er det samlede, danske forbrug af salater og krydderurter 20.000 tons om året, og kun omkring 30% dyrkes her til lands. Resten bliver fløjet hertil fra andre kontinenter eller kørt herop, typisk fra Italien og Spanien.

Tænk at vi på 20 fodboldbaner kan gøre Danmark selvforsynende med salater og krydderurter. Vel at mærke bæredygtigt og med bedre kvalitet og smag. Hele året.

Vi løser selvfølgelig ikke alle problemerne med salater og krydderurter. Men vi kan starte et sted og begynde at gøre en forskel allerede nu. Bid for bid.